כרכרה מרוקאית

פריט שניתן למצוא כמעט בכל חינה הוא כרכרה מרוקאית, סימליות הכרכרה למעשה עברה מספר גלגולים במהלך השנים. אירועי החינה אותם נהוג לערוך כיום הם אירועים המשלבים את האותנטיות המסורתית שהייתה נהוגה אצל יהודי מרוקו בצד המודרניזציה העכשווית בה אנו חיים כיום. בעקרון, כל ערב החינה המיוחד נועד לממש את הרגע בו יובלו בני הזוג לעבר אוהל החינה שם ימרחו על כפות ידיהם את עיסת החינה כסמל למזל, ברכה, פיריון, זוגיות, הצלחה ופרנסה.

תהלוכת החינה 

טקסי החינה כיום הם מושקעים וכוללים מחשבה עם כל הפרטים. בשיאו של העברה בני הזוג מובלים לעבר אוהל החינה בתהלוכה בה כל בני המשפחה והאורחים לבושים בתלבושות מסורתיות והחתן והכלה יושבים על כרכרה מרוקאית מיוחדת אותה נושאים גברים מבני המשפחה.

לתהלוכה משמעות רבה והיא חלק עיקרי וחשוב באירוע החינה. התלבושות המרוקאיות הססגוניות בהן כולם לבושים, בייחד עם המוזיקה ומגשי העוגיות המקרוקאיות יוצרים יחד הילולה שלמה ושמחה רבה. לרוב התהלוכה עם כרכרת החינה מתרחשת לאחר המנה העיקרית באירוע כשבעצם המטרה היא ללוות את הכלה והחתן לאוהל החינה לתחילת טקס מריחת החינה וחלוקת המתנות. אירוע החינה הוא מרגש מאוד והתהלוכה מוסיפה מימד נוסף של התרגשות וציפיה. 

כניסה בכרכרה מרוקאית

את הכרכרות ניתן למצוא במגוון עיצובים, צבעים וססגונות. יש זוגות שיעדיפו כרכרה בעוד שאחרים יעדיפו סוג אחר ש כניסה מלכותות. כך למשל ניתן למצוא בחסרות הפקה ותלבושות שבאתר  למצוא מגוון כניסות מיוחדות לחתן ולכלה לחינה. ניתן גם למצוא כניסות מיוחדות לבר מצווה ולבת מצווה. בין היתר תוכלו למצוא כרכרה מעוצבת ומיוחדת אשר נישאת על גלגלים, והיא מהווה אטרקצייה ייחודית המאפשרת לבני הזוג לרקוד עליה ברחבת הריקודים.

כניסה נוספת שמחליפה כרכרה מרוקאית היא כניסה באפריון מלכותי. בני הזוג יושבים עליו והם נישאים על ידי 4 בני משפחה שמרימים את האפריון. גם את האפריון ניתן למצוא בשלל צבעים וסגנונות האפייניים לאירועי חינה. הצבעים העירקיים הם זהב, לבן, כסף, אדום ובורדו שמזוהים עם אירועי החינה המרוקאית. 

הכרכרה לרוב מונחת באולם עד לתחילת הטקס כתפאורה ומוסיפה גוון אותנטי מהמם לחלל.