חינה במקווה

טבילת האישה במקווה על פי המסורת היהודית זוהי חובתה לפני טקס הקידושין והנישואין. מועד הטבילה מותאם לפי תאריך המחזור החודשי אותו תוכלי לסדר בהתאם למועד החתונה המיועד על פי הנחיות הרופאה המטפלת שלך.

המקווה הוא מאגר של מי גשמים שמחוממים בהם טובלת האישה כסמל לטוהרה לפני כניסתה למוסד הנישואין. במסורת היהודית אישה חייבת לטבול במקווה בסיום כל מחזור חודשי לאחר שחלף "שבוע נקי" ובהתאם להנחיות שתוכלי לקבל בהדרכות הכלה אותן תעברי לפני נישואייך.הטבילה במקווה היא דבר מרגש ואישי שמחייב את הכלה הטובלת להיערך אליו קודם לכן, כך למשל תצטרכי להתקלח לפני כניסתך למי המקווה, לדאוג לסידור הציפורניים, הסרת לך, הסרת שאריות איפור, סירוק השיער ועוד.

במקור, טקס החינה נערך מייד לאחר המקווה כאשר בנות המשפחה והחברות נהגו ללוות את הכלה בשירים וריקודים לעבר בית הוריה. ישנן נשים רבות שמשמרות את המסורת וחוגגות את טקס החינה במקווה או מיד בצאתן משם.

במקרים אלו נהוג להלביש את הבנות המקווה בתלבושות מסורתיות ולצייד אותן בעוגיות וממתקים כסמל לברכה שפע טוהר ומתיקות בהם מבורכת הכלה.   כיום יש שנוהגים אחרי המקווה להגיע לבית הורי הכלה ולחגוג שם את טקס החינה ומזמינים גם את גברים לחגוג איתם.