בר מצווה

חגיגות בר מצווה ביהדות מסמלות את הגעתו של כל נער יהודי לגיל 13. גיל זה הוא גיל המצוות בו קמה עליו החובה לקיים את מצוות הדת היהודית ומכאן מקור השם בר מצווה.
לעומת הנער היהודי, הנערה היהודיה מגיעה לגיל המצוות כבר בהגיעה לגיל 12. חגיגות בר המצווה כיום בנויות משני חלקים האחד עליה לתורה והנחת תפילין והשני הוא עריכת אירוע בר מצווה גדול ביחד עם בני משפחה וחברים.

עליה לתורה בבר מצווה

רבים נוהגים לערוך לאחר העלייה לתורה שבת חתן לחתן בר המצווה בה עורכים סעודה גדולה וקוראים תפילות. לעליה לתורה מוזמנים בני משפחה וחברים קרובים ולעיתים ניתן להיעזר לסעודה באולם שנמצא בבית הספר.  יש כאלה שיעדיפו לאחר העליה לתורה לצעוד לביתם לצורך קיום מצוות הסעודה. 
בעת העלייה לתורה נהוג בקהילות רבות שהאב מברך באומרו "שפטרני מעונשו של זה" ובכך מעביר את האחריות ממנו אל בנו שהגיע לגיל המצוות. במהלך העלייה לתורה קהילות רבות נוהגות באופן שהנשים משליכות על הנער סוכריות מתוקות. משמעות הסוכריות היא מתיקות ומזל בו הן מברכות את נער בר המצווה הצעיר. 

חינה לבר מצווה

רבים מחפשים אטרקציה מיוחדת לבר מצווה שתכניס שמחה ותלהיב את האורחים. טקס חינה היא אטרקציה מיוחדת שרבים משלווים אותה כיום באירועי מצווה. הטקס נערך לרוב לאחר סיום ארוחת הביניים או המנה העיקרית. בשלב זה מלבישים את חן בר המצווה בבגדים מסורתיים ואת האורחים בתלבושות לחינה. חתן בר מצווה יושב על כרכרה לחינה או אפריון לחינה ומובל בתהלוכה לעבר אוהל חינה מרוקאי. באוהל מתקיים טקס מריחת החינה מלווה בברכות ומתנות לנער החוגג. יש שמעדיפים חינה צנועה יותר ומסתפקים בתלבושות למשפחה הקרובה בלבד. ניתן לקיים את התהלוכה גם ללא כרכרה או אפריון ולקיים טקס צנוע ואותנטי. 

טקס החינה לבר מצווה מתאים גם לאלו החוגגים אירוע במקום קטן. למשל אירוע בר מצווה המתקיים במסעדה או מתקיים בבית. במקרה זה ניתן להביא מספר מסויים ומצומצם של תלבושות ולערוך טקס קטן אך סימלי. ניתן לשלב גם מגש עוגיות מרוקאיות להשלמת החגיגה. 

בפורטל הילולה תמצאו מגוון ספקים לאירוע מושלם.